Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Mersin'lilerin Forumu
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Alper (222)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
SercaN (85)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
Ceyhun (66)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
cengizhan (53)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
Aslı (22)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
Zeynep (22)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
gökhan (22)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
neslim (19)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
Onur (17)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 
UğurCan (16)
YÜZÜK ÇORBASI I_vote_lcapYÜZÜK ÇORBASI I_voting_barYÜZÜK ÇORBASI I_vote_rcap 

 

 YÜZÜK ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Alper
Admin
Alper


Mesaj Sayısı : 222
ReP : 346
Kayıt tarihi : 05/07/09
Yaş : 30
Nerden : MeRSiN

YÜZÜK ÇORBASI Empty
MesajKonu: YÜZÜK ÇORBASI   YÜZÜK ÇORBASI Icon_minitimeSalı Tem. 07, 2009 11:57 pm

Malzemesi :
1 kg kadar un
Yeterince su ve tuz
Nohut ve ekşi

İç harcı için :

Yarım kg kuru soğan
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber

Sosu için :
1 su bardağı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
Bir miktar kuru nane

Yapılışı :

1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.

İç harcı :

Yarım kilo kuru soğan ince, ince kıyılır. Kıyılan bu soğanın içine kıyma, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.Önceden hazırlanan hamur küçük pazı haline getirilerek kare, kare kesilir. Bu karelerin içine hazırlanan harç konularak hamurun ağzı kapatılır. Bu hamur dinlenmeye bırakılır. Bir miktar nohut haşlanır.Nohut haşlandıktan sonra su ilave edilir ve su kaynatılır. Kaynayan suya hazırlanan hamur konularak su birazda hamur ile kaynatılır. Hamur kaynadıktan sonra bir miktar ekşi ilave edilir.

Sosu :

1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça, sarımsak ve kuru nane eklenir.Hazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülür. Böylece çorba hazır hale gelir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mersinliyiz.yetkinforum.com
 
YÜZÜK ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TOPALAK ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Mersin :: Mersin Mutfağı-
Buraya geçin: