Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Mersin'lilerin Forumu
 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Alper (222)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
SercaN (85)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
Ceyhun (66)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
cengizhan (53)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
Aslı (22)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
Zeynep (22)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
gökhan (22)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
neslim (19)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
Onur (17)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 
UğurCan (16)
TUTMAÇ.... I_vote_lcapTUTMAÇ.... I_voting_barTUTMAÇ.... I_vote_rcap 

 

 TUTMAÇ....

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Alper
Admin
Alper

Mesaj Sayısı : 222
ReP : 346
Kayıt tarihi : 05/07/09
Yaş : 27
Nerden : MeRSiN

TUTMAÇ.... Empty
MesajKonu: TUTMAÇ....   TUTMAÇ.... Icon_minitimeSalı Tem. 07, 2009 11:56 pm

MALZEMELER:

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
100 gr kıyma
4 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)

HAMURU İÇİN:

1 adet yumurta
Alabildiğince un
Tuz

YAPILIŞI:
1. Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
2. Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım.
3. Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
4. yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar daha kavuralım.
5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.
6. hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük keselim.
7. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım.
8. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım.
9. Üzerine nane serperek servis yapalım.

_________________
AdMiN


TUTMAÇ.... 1733308
Tıklada Büyüsün Yavrucak! Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mersinliyiz.yetkinforum.com
Aslı
Admin
Aslı

Mesaj Sayısı : 22
ReP : 36
Kayıt tarihi : 05/07/09
Yaş : 26
Nerden : İsKeNDeRuN

TUTMAÇ.... Empty
MesajKonu: Geri: TUTMAÇ....   TUTMAÇ.... Icon_minitimePerş. Tem. 23, 2009 2:28 pm

müthiş bir yemek bir numaralı yemeklerimdendir herkese tavsiye ederim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
TUTMAÇ....
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Mersin :: Mersin Mutfağı-
Buraya geçin: