Malzemeler :
• 500 gr. kemikli et,
• 2 bardak dövme ( Yarma olarak da bilinir, buğdaydan elde edilir)
• 1 bardak nohut,
• 1 büyük soğan,
• 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçaları,
• 15 diş sarımsak,
• 2 yemek kaşığı yağ,
• 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
• 1 yemek kaşığı limon suyu,
• Tuz,
• Yeterince su.
Hazırlanışı :
Kemikli et, doğranmış soğanla yağda soğanlar hafif sararıncaya kadar sote edilir. İçine yeteri kadar suyu ve dövmesi konur, kaynara çıkınca, salçalar, nohut, tuz ve biber ilave edilir. Et ve dövmeler tamamen özlenerek pişince limon suyu konup karıştırılır, yüzü yağda kızdırılmış biberle süslenir. Yemek servise hazırdır.